Nettkurs i grafisk design

Som vi har skrevet om tidligere, kan det å jobbe med grafisk design bety så mangt — og det å være grafisk designer kan ha mange betydninger. Man kan også ha et annet yrke enn grafisk designer, som for eksempel interiørarkitekt, men allikevel jobbe med grafisk design. Om du er i et yrke hvor kunnskap om grafisk design hadde vært nyttig, eller du er over gjennomsnittet interessert i grafisk design — er kanskje et nettkurs i grafisk design løsningen for deg.

grafisk design nettstudie outloudKurs på alt fra 45 minutter til to år

Det finnes flere ulike kurs du melde deg på, men som alt annet som finnes på internett, kan det være vanskelig å finne det nettkurset som passer best for deg og din bakgrunn. Det kanskje viktigste programmet og verktøyet som grafiske designere bruker er Adobe-programmer. Vi har tidligere skrevet om at hvis man skal bruke ett Adobe-program, så er det inDesign du burde prioritere. Adobe Illustrator og Photoshop er dog også viktige programmer for en grafisk designer å kunne. Et kurs som passer perfekt for dette er nettstudier hos NKI, her kan du ta for eksempel et nettkurs i InDesign CC eller et seksmånederskurs med Adobe Illustrator. Dette sistnevnte kurset inneholder over 100 videoinstruksjoner, og avsluttes med at en faglærer evaluerer en avsluttende praktisk oppgave.

canva, outloudCanva er et gratis nettbasert verktøy som kan brukes av både uproffe og proffe grafiske designere. Dette programmet gjør det superlett å lage flotte vektorbaserte trykksaker som annonser, flyers, illustrasjoner og plakater. Med Canva kan man lage veldig stile trykksaker, og er perfekt for bloggere eller noen som driver nettbutikker. Hos kursagenten kan du ta et kurs som ikke varer mer enn 45 minutter og som koster 299 kr. Her lærer du det mest grunnleggende ved Canva, som hvordan man lager nye prosjekt og hvordan man kan endre og legge til grafiske elementer.

Om du virkelig skal satse på en grafisk design-karriere, må det nok mer enn et par timers nettkurs til. Da er det et ekte studie som passer best for deg. Men dessverre er ofte disse studiestedene i de store byene som Oslo og Bergen, og det er mange som bor i vårt landstrakte land som bor langt derfra. Da er det godt å vite at Noroff Instituttet starter nye kurs grafisk design nettstudier titt og ofte, som alle har en varighet på to år. Her vil du bli satt inn i prosedyrene og tar et dypdykk i fakgfeltet som er grafisk design.