5 myter om grafisk design

grafisk design myter

For en tid tilbake bestemte vi oss for å dele fem ulike myter om grafisk design. Da dette ble så godt tatt imot har vi brukt litt tid på å grave litt mer og har funnet frem til fem nye mynter omkring grafisk design og grafiske designere. Dette skal vi selvsagt dele med dere og håper at det blir like godt tatt imot som sist. Disse mytene er igjen både ment som morsomme poeng og samtidig for å avkrefte mytene da det rett og slett kan bli litt irriterende om noe ikke gjøres med det snart.

Fem myter om grafisk design

1. En grafisk designer skal ha totalansvar for designet

Dette er en utrolig vanlig tanke som mennesker har når det kommer til grafiske designere. For hva er vel eller en grafisk designer ansatt til å gjøre enn å ta all kontroll over prosjektet? I virkeligheten er det derimot ikke helt sånn prosessen fungerer. Kunden som ansetter en grafisk designer skal ideelt sett delta i hele prosessen og bidrar med sin egen kunnskap. Det er tross alt kunden som sitter på all kunnskapen om bransjen og firmaet sitt. Så vil designeren bidra med kunnskapen omkring design som vil passe kundens ønsker.

2. Alt design skapes på en datamaskin

Nok en myte som høres ofte av grafisk designere. De aller fleste som jobber innen grafisk design vil undervurdere det å benytte seg av skisser på god, gammeldags papir. Det er nemlig utrolig mange som kun benytter en PC til å lage sine skisser. Noe som mange designere derimot har erfart om og om igjen er det at noen av de aller beste ideene kommer gjennom å tegne på et ark.

3. Et design kan skapes på kort tid

Takket være datamaskiner kan en grafisk designer gjøre sitt arbeid på en utrolig effektiv måte, det er derimot fortsatt begrensninger når det kommer til hvor raskt det kan gjøres. Et design som fullføres i løpet av kort tid vil som regel ikke være et bra resultat, godt design kommer tross alt sjeldent ut fra raskt arbeid. En grafisk designer som bruker tid til å gjøre sin research før selve designet skapes vil uten tvil gi et bedre resultat. Da vil designet og sluttproduktet være et resultat av kunnskap og klare å representere firmaet, produktet eller bransjen på en effektfull måte.

4. Alle kan være en grafisk designer

Det som kanskje er den største feilen en kan ta er det at hvem som helst kan bli til en grafisk designer. Dette er tross alt ikke en jobb som en leker seg gjennom og selv om en måtte ha litt kunnskap om Photoshop vil ikke dette automatisk gjøre noen til en grafisk designer. Som designer gjelder det nemlig å stadig vekk holde seg oppdatert innen de siste trendene og vite om de aller nyeste verktøyene. Faktisk kan en si at det å være en designer er en livsstil og ikke bare en jobb. Designeren må også kunne ha gode sosiale ferdigheter, noe som skaper godt samarbeid med forskjellige kunder.

5. Kunnskapen er på topp etter utdannelse

Som en grafisk designer student vil det være mange som tror at de er ferdig utlært så fort utdannelsen er gjennomført. Studenter vil ofte tro at de ikke behøver å lære seg noe nytt og kun bruke det som de har lært. Sånn er det derimot ikke og sannheten er det at en designer aldri verken skal eller bør slutte å lære seg nye ting innen bransjen. Det er viktig å være med på ulike seminarer, delta på kurs og lese seg opp om nytt innen faget. Dermed klarer enhver grafisk designer å holde seg oppdatert på ny teknologi og alle nye trender.