to ulike pc-skjermer

Velg riktig utstyr som grafisk designer

to ulike pc-skjermer

Som grafisk designer er det utrolig mye en skal ha kunnskap om når det kommer til utstyret som brukes i jobben. Det er tross alt litt mer som skal til enn å opparbeide seg erfaring i grafisk design eller gå skolegang for å få utdannelsen på plass. Er ikke utstyret på plass vil det rett og slett være utrolig vanskelig å utføre en god jobb. Men for en designer som er ny i bransjen vil det kanskje ikke være så lett å vite akkurat hvor en skal begynne å lete, derfor har vi samlet sammen noen tips når det kommer til valg av skjerm.

Noen tenker kanskje at skjermen ikke bør være det viktigste for en grafisk designer, men det er tross alt nettopp dette produktet som en designer vil arbeide på dagen lang. Det er skjermen som en grafisk designer beskuer grafikken sin på, både før, underveis og etter arbeidet er over. Med andre ord kan skjermen ha utrolig mye mer betydning i arbeidet enn først antatt.

Kunsten å velge riktig skjerm

Folk flest er veldig klare over at det finner et hav av ulike PC-skjermer å velge mellom. Dette kan selvsagt være utrolig frustrerende når valget faktisk skal taes, spesielt for førstegangs-kjøpere og de som ikke helt vet hva de egentlig er ute etter. For det er tross alt ikke nødvendigvis sånn at dyrest alltid er best, i alle fall ikke for alle brukere.

Grunnen til at det finnes såpass mange ulike skjermer å velge mellom idag er det at det skal dekke behovet til alle de forskjellige brukerne, en PC-skjerm kan tross alt tilpasses mange forskjellige behov. Det er blant annet viktig at skjermen som velges står i stil til selve maskinen og nå snakker vi ikke at begge deler skal være i sort eller se stilig ut på skrivebordet. Det vi mener her er at dersom en PC-skjerm med høy oppløsning og høy Hertz skal virkelig få vist frem hva den kan, må også maskinen være kraftig nok til å gjøre jobben. Dette betyr at det er særlig skjermkortet i maskinen som jobber på spreng når det er koblet til slike skjermer. Faktisk kan de aller dyreste skjermene som ofte brukes til spill i dag kreve at maskinen har ikke bare en, men to av det aller beste skjermkortet for å virkelig bli utnyttet for fullt.
skjerm

Velg en skjerm med VA-panel

Når det kommer til valg av skjerm for en grafisk designer er det uten tvil best med skjermer som har VA-panel. Disse skjermene byr på bred innsynsvinkel samt god fargegjengivelse, det er også disse skjermene som gir den aller beste kontrasten. Om vi skal plukke frem noen svakheter hos skjermer som dette må det sies at de har en noe tregere responstid enn hva skjermer med IPS- og TN-paneler har. Ofte vil de også ha en høyere signalforsinkelse selv om dette ikke alltid er tilfellet. Skjermer med VA-panel er i det store og hele godt egnet for både kontorarbeid, filmvisning, bilde- og videobehandling og selvsagt grafisk design.

Viktig å bli godt kjent med utstyret

Å være en grafisk designer kan ofte bety at du vil ha en rekke ulike jobber tilgjengelig for deg for en rekke ulike klienter som igjen krever en rekke ulike ting. Dette kan kreve at utstyret fra oppdrag til oppdrag vil variere betydelig. Dette gjelder spesielt for de grafiske designere som jobber freelance da en med en fast arbeidsplass ofte vil jobbe innen de samme feltene til enhver tid.

På grunn av dette er det viktig å leke seg frem for å finne det utstyret og de teknikkene som du selv liker best. Dette kan også være med på å gi en grafisk designer sin personlige og unike stil som kan virkelig være med på å tiltrekke kunder.